Kuchnia włoska na celowniku

Kuchnia włoska na celowniku

W prostocie tkwi siła… Barwna, aromatyczna, składająca się z kilku składników i wyjątkowa… taka jest właśnie kuchnia włoska. Mimo, że wydaje się być prostą, taką nie jest, bo przecież… „diabeł tkwi w szczegółach”! Nie tylko wysokiej jakości składniki, ale przede wszystkim wiedza i umiejętności, mogą uczynić każdego z nas – mistrzem kuchni włoskiej. Pasta i makaron, to przecież nie to samo! Czy sos Carbonara podawany ze śmietaną, to oby na pewno dobry i właściwy sposób przygotowania tego jednego z najbardziej znanych włoskich sosów, w czym tkwi sekret odpowiednio miękkich, niemal rozpływających się w ustach gnocchi, jak zrobić idealne ciasto na pizzę, czy jak ugotować odpowiednio makaron? Odpowiedzi na te pytania uzyskałyśmy podczas dwudniowego szkolenia z Wojtkiem Świątkiem – wieloletnim kucharzem w hotelu Marriott w Poznaniu, obecnie zastępcą szefa kuchni w poznańskim Piano Bar. Szkolenie w Wojtkiem było dla nas ciekawym doświadczeniem i jakże długo utrzymującym w naszej pamięci smak przygotowanych wówczas dań.

Gotujemy z pasją

Gotujemy z pasją

Nasza Spółdzielnia zrodziła się z pasji i miłości do gotowania. Z biegiem lat, coraz silniejszych ... są jak wierne towarzyszki naszej drogi zawodowej...

Inni o nas

Inni o nas

Działalność Spółdzielni doceniają media, a my doceniamy ich kunszt dziennikarski za promowanie tego, co zdrowe i dobre

Szybka dostawa

Szybka dostawa

Posiadamy własną "flotę" - nasze trzy niezawodne auta, które od poniedziałku do piątku w godzinach: od 12 i od 13 dostarczają Państwu ugotowane przez nas dania

dotacje EU